Siraps Limpa Glutenfria

50g margarin
1pkt gjär (50g)
1/2dl mörk sirup
1 pkt Sempers mel (spar 1 1/2dl til utbaking)
3dl kulturmelk
1/2ts salt
1ts fänkål, stött

Smelt fettet, tilsett kulturmelk og la det bli lunketet ca 37 grader (varmare hvis du bruker törrgjär)
Rör ut gjären i degspaden.
Tilsett salt, sirup og fänkål.
Bland ner melet og arbeid sammen deigen og la den heva 30min.
Bak ut til eit stort bröd (limpa) og la den heve ytterligare 20min-
Bak i ovnen på 200grader ca 30min. (Lengst ner trur jeg det plei å väre)

Svårt att skriva recept när man själv bara skriver på måfå mått osv...

Skulle skriva mjukkakor men har ingen aning hur mycket mjöl man sätter eftersom jag bara häller tills degen är bra....

Vill du ha kakor och bullar också?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar