Recept

Vitlökskyckling med tomat

4 Portioner

4 kycklingfileèr

125g färskost med vitlök (gärna light)

1 tsk salt

1 krm peppar

1 förp (500g) krossade tomater

1 st hönsbuljongtärning

1/2 dl färsk basilika strimlad

(kan bytas ut mot torkad, använd då bara 1 tsk ca)

Tillbehör: Pasta eller Ris och Broccoli eller annan grönsak

Skär en djup skåra i varje filè: Fyll skårorna med osten. Krydda kycklingen med salt och peppar. Koka upp det krossade tomaterna med buljongtärningen i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt skjuda under lock 15 min. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Strö över basilikan. Servera kycklingen med tomatsåsen och pasta eller ris samt en blandad sallad.

SMAKLIG MÅLTID

Love From Sossiq ♥

0 kommentarer:

Skicka en kommentar