Recept Kycklingfile med citron och honung
2 portioner
2 kycklingfilèer
1 msk olivolja
rivet skal av 1/2 lime
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1/2 tsk salt
lite svartpeppar
1 msk flytande honung
1/2 msk pressad lime
2 msk vatten
2 msk hackad gräslök
150g pasta (eller mer efter smak)
150g färsk spenat eller fryst skuren på påse
salt & peppar
1. Platta ut filèerna lite med knuten hand. Blanda olja, rivet skal, vitlök, salt och peppar och pensla över båda sidor av kycklingfilèerna. (eller för att få mer smak, täck över och låt kycklingen stå kallt över natten)
2. Hetta upp stekpannan och bryn filèerna ca 2-3min på varje sida. Droppa honung över. Häll lime i pannan. Låt kycklingen skjuda på svagare värme under lock 4-5min. (eventuellt längre) Klipp gräslök över.
3. Koka pastan, låt färsk spenat koka med de sista 4 min. Häll av vattnet och smaksätt med lite limesaft vid tycke (jag gör inte det) och lite salt & peppar.
KLART!!!
Love From Sossiq ♥
4 kommentarer:
Sisådär! Nu är kycklingen i marinaden, det blir morgondagens middag... :)
Nu har jag provlagat! Kycklingen blev jättegod (lät den dra i marinaden över natten), men spenaten i pastan var ingen höjdare. Men kycklingen kommer att lagas fler gånger, då med lite extra vitlök i! :)
Jo, förresten! Angående mat med saffran; vi brukar göra en fisksoppa med saffran i. Jag lägger ut receptet om jag hittar det. Fast den passar bäst att äta under vintern!
Hittade receptet! http://www.fisksoppa.se/lax-tomater-fiskblandning-fond
Skicka en kommentar