Recept Kycklingfile med citron och honung

Kycklingfilè med lime och honung

2 portioner

2 kycklingfilèer

1 msk olivolja

rivet skal av 1/2 lime

1 pressad vitlöksklyfta

ca 1/2 tsk salt

lite svartpeppar

1 msk flytande honung

1/2 msk pressad lime

2 msk vatten

2 msk hackad gräslök

150g pasta (eller mer efter smak)

150g färsk spenat eller fryst skuren på påse

salt & peppar

1. Platta ut filèerna lite med knuten hand. Blanda olja, rivet skal, vitlök, salt och peppar och pensla över båda sidor av kycklingfilèerna. (eller för att få mer smak, täck över och låt kycklingen stå kallt över natten)

2. Hetta upp stekpannan och bryn filèerna ca 2-3min på varje sida. Droppa honung över. Häll lime i pannan. Låt kycklingen skjuda på svagare värme under lock 4-5min. (eventuellt längre) Klipp gräslök över.

3. Koka pastan, låt färsk spenat koka med de sista 4 min. Häll av vattnet och smaksätt med lite limesaft vid tycke (jag gör inte det) och lite salt & peppar.

KLART!!!

Love From Sossiq ♥

4 kommentarer:

Sofia sa...

Sisådär! Nu är kycklingen i marinaden, det blir morgondagens middag... :)

Sofia sa...

Nu har jag provlagat! Kycklingen blev jättegod (lät den dra i marinaden över natten), men spenaten i pastan var ingen höjdare. Men kycklingen kommer att lagas fler gånger, då med lite extra vitlök i! :)

Sofia sa...

Jo, förresten! Angående mat med saffran; vi brukar göra en fisksoppa med saffran i. Jag lägger ut receptet om jag hittar det. Fast den passar bäst att äta under vintern!

Sofia sa...

Hittade receptet! http://www.fisksoppa.se/lax-tomater-fiskblandning-fond

Skicka en kommentar