Havrekakor med nougat.

RECEPT PÅ HAVREKAKOR MED NOUGAT!!!! (Dom i mitten är havrekakor)



Till en långplåt i ugnen.

200 margarin
9 dl havregryn (Brukar blanda vanliga och fiberberikade)
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk ljus sirap

Granering: 1 burk Nutella
(Ska igentligen vara 100-200gr nougat som man skivar på men jag tycker inte att det blir bra med det, enklare att värma på nutellan och hälla över och sen smeta på det)

1. Smält fettet i en kastrull på spisen.

2. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål.

3. Tillsätt sedan matfettet och rör om.

4. Bred ut i en smord långpanna 20x30 (baserad på halva receptet, använd en stor ungsplåt med kanter)

5. Grädda kakan på galler i nedre ungsfalsen på 200 Grader ca 10 min

(I varmluftsugn 175 grader ca 15min)

6. Sätt vatten i en kastrull ca 2 cm högt och sätt på en tallrik över kastrullen, häll i nutellan och koka vattnet tills nougaten smält och går att hälla över kakan. Rör om så den blir jämn.

(Har du nougat skivar du den nu till bitar med osthyveln och lägg tunt på den heta kakan så nougaten smälter) Nutellan smetar du lätt ut över kakan med en sked eller liknande.

7. Gör ett dekorativt mönster med en gaffel.

8. Skär kakan i rutor, önskad storlek.

9. Låt kakan stå i kylen en 20 min innan servering så den hinner stela.


Går bra att förvara i frysen upp till 3 månader.
Hoppas det smakar!!!
Love From Sossiq ♥

1 kommentarer:

Sussi med sin galna familj sa...

Denna kakan är superlätt att göra och går snabbt, lite jobb och lite disk...

Bra val om man ska ha mycket folk, skär den i mindre bitar så räcker dne lite längre... =)

Skicka en kommentar