Kycklingfilè kokad i vitlökscremefraiche och ost
4 kyckllingfileèr
4-5 vitlöksklyftor
flytande margarin
1tsk salt
4 dl vitlökscremefraiche lätt
1-2dl midla mini grädde 4% (inget måste men det blir lite mer sås)
kinesisk soya några droppar för att få lite färg
sen ibland har jag även satt i lite röd paprika
1. Skär kycklingen i små bitar,
Klyftpotatisen
skalar man ju bara och skär i tunna båtar...
förkoka båtarna i 3-5min, sen brukar jag låta potatisen svallna utan lock för att få bort vattnet, ja du vet säkert hur man gör klyftpotatis....smörj plåten med olja eller margarin, sen kryddar jag den med aromat, salt, delikatesspaprikapulver, sen en krydda från Lidel som heter KRÄUTAN den finns att köpa i Torneå på Lidel, det är frystorkad persilja, paprika,schalottenlök, dill, gräslök, lök, vitlök, körvel.... blir sååå goda
Stek i mitten av ugnen på 225 grader ca 20-30min
Isbergssallad
10 körsbärstomater delade i 4 delar
1/2 gurka
1 röd paprika
1/2 isbergssallad
1krm italiensk salladskrydda
1-2krm aromat
1 msk Lidelkrydda
Benjamin... om du inte förstår så säg till så skickar jag receptet på facebook färdig översatt på Norska så du förstår hur man lagar det.... tsk = ts och msk = ss
SMAKLIG MÅLTID!!!
2 kommentarer:
Ska testa att förkoka potatisen nästa gång vi gör klyftpotatis!
BF var igår...
Jaha du brukar inte göra det... jag gjorde inte heller det för nått år sen, men så blev klyftpotatisen inte så bra som jag ville ha dom, sen läste testade jag att förkoka dom 3-5 i färdiga halvor och låta dom svalna och sen in i ugnen...
Skicka en kommentar