Kycklingfilè kokad i vitlökscremefraiche och ost


Kycklingfilè med vitlökscremèfraiche och ost.
Eget Recept av Sossiq ♥ Kycklingssåsen är ett helt eget påhittat recept. Brukar exprimentera med mat och har lite egentillverkade recept som är kanongoda...

4 kyckllingfileèr
4-5 vitlöksklyftor
flytande margarin
1tsk salt
1/2 krm peppar
1/2-1 tsk vitlökspulver
1/2-1 tsk grillkrydda
1/2-1 tsk aromat
4 dl vitlökscremefraiche lätt

1-2dl midla mini grädde 4% (inget måste men det blir lite mer sås)
kinesisk soya några droppar för att få lite färg
1-2dl riven ost
(brukar använda bara vanlig hushållsost som inte är så stark i smaken men det är väl bara ta det man haver)

sen ibland har jag även satt i lite röd paprika

1. Skär kycklingen i små bitar,
2. Sätt i smöret i en gjutjärns gryta, (blir det för mycket kyckling dela smöret och vitlöken och stek hälften på sidan om och häll över sendan...) pressa i vitlöken och låt den steka till, häll i kycklingen....
3. Krydda och stek till kycklingen är genomstekt.
4. Häll sedan i cremefraiche och eventuellet extra grädde, koka medan klyftpotatisen eller riset tillagas 15-20min
5. Häll i osten sista minutrarna... KLART!!!
Bör ätas varm eftersom cremefraichen snabbt blir grynig när den står. Försvinner dock när man värmer på den.


Klyftpotatisen

skalar man ju bara och skär i tunna båtar...
förkoka båtarna i 3-5min, sen brukar jag låta potatisen svallna utan lock för att få bort vattnet, ja du vet säkert hur man gör klyftpotatis....smörj plåten med olja eller margarin, sen kryddar jag den med aromat, salt, delikatesspaprikapulver, sen en krydda från Lidel som heter KRÄUTAN den finns att köpa i Torneå på Lidel, det är frystorkad persilja, paprika,schalottenlök, dill, gräslök, lök, vitlök, körvel.... blir sååå goda
Stek i mitten av ugnen på 225 grader ca 20-30min
Isbergssallad
10 körsbärstomater delade i 4 delar

1/2 gurka

1 röd paprika

1/2 isbergssallad

1krm italiensk salladskrydda

1-2krm aromat

1 msk Lidelkrydda

Benjamin... om du inte förstår så säg till så skickar jag receptet på facebook färdig översatt på Norska så du förstår hur man lagar det.... tsk = ts och msk = ss

SMAKLIG MÅLTID!!!

2 kommentarer:

Sofia sa...

Ska testa att förkoka potatisen nästa gång vi gör klyftpotatis!

BF var igår...

Sussi med sin galna familj sa...

Jaha du brukar inte göra det... jag gjorde inte heller det för nått år sen, men så blev klyftpotatisen inte så bra som jag ville ha dom, sen läste testade jag att förkoka dom 3-5 i färdiga halvor och låta dom svalna och sen in i ugnen...

Skicka en kommentar