Recept på Chicken Tikka

Har haft önskemål om receptet på chicken tikka så här kommer det...




4 portioner Tid ca 30minuter + tid för marinering.

OBS! Gör marinaden 1-2timmar innan själva matlagningen för att bättre smak, inget måste men till fördel.



Ingridienser:

600g kycklingfilè av lår eller bröst

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

2 dl matlagningsyoghurt 8%

1 1/2 msk pressad citron

(ska egentligen vara 3 msk men det blev alldeles för mycket citronsmak)

1 tsk salt

2 tsk vardera malen koriander och gurkmeja

1 tsk av vardera malen ingefära och paprikapulver

1 tsk chilipulver

1/2 tsk grovmalen svartpeppar


3 dl ris


citron eller lime

4 dl grönasllad

1/2 gurka

2 små tomater

3 små morötter


1. Skär kycklingköttet i ca 2cm stora bitar.

2. Skala och hacka löken, pressa vitlöken. Blanda lök,yoghurt, citron, salt och kryddor i en skål. Lägg i kycklingbitarna och vänd runt. Täck ev över och låt stå i kylskåpet ett par timmar eller över natten. Vänd bitarna någon gång under tiden.

3. Lägg allt i en gryta, koka upp coh skjud tills kycklingköttet är klart, ca 15-20min. Glöm inte att påbörja koka riset om det ska koka 20 min, samtidigt som kycklingen.


Servera med kokt ris, citron eller lime klyftor att pressa över och en grönsallad, hackad gurka, tomat och strimlad morot.


jag brukar inte ha citron på sidan om då det smakar nog citron, men det är en smaksak.




Innehåller per portion:

kj 1980

kcal 470

Fett 6,5g

Fiber 3g



Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Lesly sa...

Det låter ju jätte gott! kyckling och gurkmeja och såsigt :) Det ska jag definitivt testa, taackar

Sussi med sin galna familj sa...

Varesod säg till sen när du testat så man får höra din åskit =)

Skicka en kommentar